Декормонт Ви нуди ПВЦ фасадна столарија за Вашиот дом или работен простор со висок квалитет и луксузен дизајн.

Зошто да не одберете нас?

Декормонт е фирма основана во 2002 година во Скопје за производство и монтажа на градежна столарија од ПВЦ и алуминиумски профили, ролетни, комарници и сите видови на стакло. Предводени од идејата да задоволниот купувач е гаранција за успешно работење и развој на нашата фирма нудиме широк дијапазон на производи, различни стилови, димензии и бои на истите со цел да ги задоволиме потребите и желбите на купувачот. Одбирајќи ги нашите производи Вие визуелно ќе го подобрите изгледот на Вашиот дом или работниот простор и воедно ќе заштедите пари поради зголемената енергетска ефикасност на истиот.

Што може да Ви понудиме?

Разгледајте ги сите производи и услуги кои можеме да ви ги понудиме

Демонтажа на старите прозорци


Изработка на ПВЦ прозорци и врати


Алуминиумска браварија


ПВЦ и алуминиумски ролетни


Венецијанер ролетни

Комарници


Парапетни даски


Сите видови стакло (со аргонско полнење)


Опшивка на ивици


Молерисување

Зошто ПВЦ столарија?

Одбирајќи ги нашите производи Вие визуелно ќе го подобрите изгледот на Вашиот дом или работниот простор и воедно ќе заштедите пари поради зголемената енергетска ефикасност на истиот.

Совршена термална изолација

Користење на еколошки испитани материјали

Модерен изглед и голема палета на бои


Безбедност (заштита од кражби)

Звучна изолација


Полесно одржување на хигиената

Производи

Погледнете ги нашите производи

ПВЦ Прозори и Врати

Foris 101

FORIS 101

Профилот FORIS 101 е најдобар за станбени згради и куќи. Пониското ниво за инсталација овозможува подобро осветлување во ентериерите, дава класичен изглед на фасадата, а истовремен цврстата структура овозможува совршени изведувачки параметри.

 • Kоефициент на пренос на топлина Uf = 1,9 W/m2xK
 • Звучна изолација Rw = до 38 dB
 • Пропустливост на воздух = до 4А
 • Водонепропустливост = до 8А
 • Отпорнсот на воздухот = C3
 • Дебелина на стакло = 6-34 мм
 • Број на комори = 3 (дебелина 60 мм)
 • Дихтунг гума = EPDM / EPDM

Foris 101


Foris 500

FORIS 500

Профилот FORIS 500 претставува линија на современ модел со пет комори. Благодарение на специјалниот дизајн висината на профилот изнесува 76 мм и дебелина од 72 мм, со што се добива совршено дизајниран модел кој ќе ви овозможи добра термална и акустична изолација. Коефициентот на термалната изолација кај овој профил е прилично низок Uf=1,2 W/(m2xK) кој гарантира значителни намалувања во трошоците за греење. Поради своите исклучителни карактеристики, овој тип на профил се препорачува за објекти и домови од врвни стандарди.

 • Kоефициент на пренос на топлина Uf = 1,2 W/m2xK
 • Звучна изолација Rw = до 38 dB
 • Пропустливост на воздух = до 4А
 • Водонепропустливост = до 8А
 • Отпорнсот на воздухот = C3
 • Дебелина на стакло = 18 - 46 мм
 • Број на комори = 5 (дебелина 72 мм)
 • Дихтунг гума = EPDM / EPDM

Foris 500


Foris 501

FORIS 501

Профилот FORIS 501 претставува петокоморен профил со дебелина од 72 мм што овозможува да се создадат совршени изолациони параметри, совршено дизајнирани вантрешни комори и оптимално прилагодување на дебелината на ѕидот. По големиот број на испитувања наравени со соодветни лабаратории, овој тип на профил покажа низок U-фактор, само Uf= 1,3 W/(m2xK). Исто така ги надмина техничките параметри, естетските карактеристики на досегашните профили и најстрогите барања на современите дизајнери и се докажа како соодветен за секаков тип на градежен објект.

 • Kоефициент на пренос на топлина Uf = 1,3 W/m2xK
 • Звучна изолација Rw = до 38 dB
 • Пропустливост на воздух = до 4А
 • Водонепропустливост = до 8А
 • Отпорнсот на воздухот = C3
 • Дебелина на стакло = 6-34 мм
 • Број на комори = 5 (дебелина 72 мм)
 • Дихтунг гума = EPDM / EPDM

Foris 501


Foris 601

FORIS 601

Профилот FORIS 601 претставува шест-коморен профил со класичен излгед кој што најчесто се применува кај француски балкони и врати. Профилот е со дебелина од 72 мм, широка рамка за топлотна изолација и стакло со дебелина од 42 мм. Термалната изолација на овој профил изнесува 1.2 W/m2xK, со што се докажува намалувањето на трошоците за грееење во големи објекти.

 • Kоефициент на пренос на топлина Uf = 1,2 W/m2xK
 • Звучна изолација Rw = до 38 dB
 • Пропустливост на воздух = до 4А
 • Водонепропустливост = до 8А
 • Отпорнсот на воздухот = C4
 • Дебелина на стакло = 14-42 мм
 • Број на комори = 6 (дебелина 72 мм)
 • Дихтунг гума = EPDM / EPDM

Foris 601

Влезни Врати

Foris 100HT/110NT

FORIS 100HT/110NT

Традиционалниот дизајн на FORIS 100 профилот за изработка на врати со години се докажува како успешен во повеќе сњгменти на градежната индустрија. Рамките на профилот имаат висина од 68 мм со што се добива сигурна и цврста структура на влезна врата.


Foris 500HT

FORIS 500HT

Профилот FORIS 500 HT има модерен дизајн и широк спектар на градежни варијации и најчесто се употребува за влезни врати со што дава посебен карактер на секој од објектите каде што е застапен. Овој петокоморен профил овозможува совршена термална и акустична изолација. Алуминиумскиот праг е стандардна компонента на профилот со цел да се намали загубата на топлина. Дебелината на профилот изнесува 72 мм и висина од 119 мм и истите претставуваат клучен фактор кој што обезбедува гаранција за висок квалитет, сигурност и многугодишна употреба на производот.

 • Kоефициент на пренос на топлина Uf = 1,3 W/m2xK
 • Звучна изолација Rw = до 38 dB
 • Пропустливост на воздух = до 2А
 • Водонепропустливост = до 3А
 • Отпорнсот на воздухот = C2
 • Дебелина на стакло = 6-34 мм
 • Број на комори = 5 (дебелина 72 мм)
 • Дихтунг гума = EPDM / EPDM

Foris 500HT


Foris 510NT

FORIS 510NT

Профилот FORIS 510NT претставува петокоморен профил, а неговиот дизајн е во совршена хармонија со моделот на профилот FORIS 501 кој што се употребува за изработка на прозорци.

 • Kоефициент на пренос на топлина Uf = 1,3 W/m2xK
 • Звучна изолација Rw = до 38 dB
 • Пропустливост на воздух = до 2А
 • Водонепропустливост = до 3А
 • Отпорнсот на воздухот = C2
 • Дебелина на стакло = 6-34 мм
 • Број на комори = 5 (дебелина 72 мм)
 • Дихтунг гума = EPDM / EPDM

Foris 510NT

Палета на Бои

Желбата да го направите вашиот дом разнобоен е целосно остварлива со ПВЦ проофилите на FORIS. Палетата на бои е исклучително променлива и изборот на бои и нијанси е решиси неограничен поради можностите кои што ги нудат новите технологии и каширањето со фолии произведени од широко познатиот производител RENOLIT. Оваа фолија може да се примени на едната или двете страни од FORIS профилот. Најдобри резултати се постигнати со поставување на фолиите само од внатрешната страна на објектот со што се овозможува поединечен дизајн и избор за секоја просторија поединечно.


MACORE

WALNUT

PALISANDER

MAHOGANY

OAK

GOLDEN OAK

SWAMP OAK

BRILLIANT

LIGHT CINEREOUS

CINEREOUS

GREEN

CHOCOLATE

BRIGHT OAK

DARK RED

PINE

OREGON

DOUGLAS

WHITE

NAVY BLUE

LIGHT GREEN

DARK GREEN

RED

BRIGHT OAK 2

CREAM WHITE

ANTHRACITE

DARK OAK

BRIGHT OAK 5

SWAMP OAK 2

GRAY smooth surface

CHERRY

CINEREOUS smooth surface

BLUE

BASALT GRAY smooth surface

QUARTZ GRAY

WINCHESTER

BLACK CHERRY

IRISH OAK

SOFT CHERRY

KOBALTBLAU

ANTHRACITE smooth surface

PIEDMONT A

GREY FINES

SCHWARZGRAU

WINTER DOUGLAS

Алуминиумски Прозори и Врати

ALUMIL M9650

ALUMIL M9650

Профилот M9650 е топлински економски систем со специјални стаклени влакна засилен со полиамид и задоволително ниво на изолација. Сертифициран од германскиот институт IFT Rosenheim, обезбедува основна изолација и исто така може да се комбинира со значителни естетски разлики во истиот објект со системот M11000, бидејќи имаат исти карактеристики и ист дизајн.

 • Дебелина = 50 мм.
 • Застаклена површина до 30 мм ширина може да се примени и секој појас не треба да тежи повеќе од 130 кг.
 • Застаклен засилен полиамид (18 мм до рамката) нуди задоволувачки коефициент на термална изолација (Uf = 2,6 – 3,3 W/m²K).

Технички Карактеристики
 • Длабочина на рамка = 50 мм
 • Длабочина на појас = 57,5 мм
 • Минимум видлива ширина = 101,6 мм
 • Минимум видлива ширина (Т-профил) = 70 мм
 • Ограничување на тежината на механизмот на појасот = 130 кг
 • Дебелина на стакло = 32 мм
 • Дебелина на пресек = 1,4 - 2,0
Карактеристики на системот
 • Тип на систем = изолиран
 • Uf = 2,6 – 3,3 W/m2K
 • Надворешна естетика = рамно, свиткан
 • Метод на застаклување = систем Aluseal
 • Вид на термална изолација = 18 мм полиамид
 • Механизам = челик 16 мм

ALUMIL M9000

ALUMIL M9000

Лизгачки систем со рамна форма и релативно ниска тежина на профилот.

 • 32 мм дебелина на појас.
 • Подржува единечно или двојно застаклување со дебелина до 20 мм и тежина на појас со 75 кг.
 • Достапност на различни дизајни и типологии.
 • Нерѓосувачки челик кој нуди непречно и лесно лизгање на појасите.

Технички Карактеристики
 • Длабочина на рамка = 59 мм
 • Длабочина на појас = 32 мм
 • Минимум видлива ширина на конструкцијата= 84,8 мм
 • Ограничување на тежината на механизмот на појасот = 75 кг
 • Дебелина на стакло = 20 мм
 • Дебелина на пресек = до 1.8
Карактеристики на системот
 • Тип на систем = изолиран
 • Uf = 7 W/m2K
 • Надворешна естетика = свиткан
 • Вид на термална изолација = /
 • Механизам = GU вграден

ALUMIL M9400

ALUMIL M9400

Профилот М9400 содржи еден од најдобрите системи за отварање кој што може да задоволи широк спектар на различни потреби со заоволни перформанси. Истиот профил може да се изработи во нијанса на дрво.

 • Дебелина на системот = 45 мм.
 • Голема разновидност на дизајнот за прозорци и врати.
 • Голем избор на профили кои што можат да се употребуваат потребната типологија и конструктивно решение.
 • Дебелина на стакло до 26 мм и тежина на појас до 130 кг.

Технички Карактеристики
 • Длабочина на рамка = 45 мм
 • Длабочина на појас = 52 мм
 • Минимум видлива ширина = 97,6 мм
 • Ограничување на тежината на механизмот на појасот = 130 кг
 • Дебелина на стакло = 24 мм
 • Дебелина на пресек = 1,4 – 1,6
Карактеристики на системот
 • Тип на систем = неизолиран
 • Uf = 6,2 W/m2K
 • Надворешна естетика = рамно, свиткан, класик
 • Метод на застаклување = систем Aluseal

ПСК Портали

ФС Портали

Влезни Врати

За Нас

Декормонт е основана во 2002 година во Скопје како семејна фирма за производство и монтажа на градежна столарија од ПВЦ и алуминиумски профили, ролетни, комарници и сите видови на стакло.

Декормонт од самото основање е предводен од идејата да задовлниот купувач е гаранција за успешно работење и развој на самата фирма. Носејќи се со таа идеја се трудиме да бидеме препознатливи по својојт квалитет, прецизност, запазување на деталите и исполнување на зададените рокови. Нашата компанија заедно со тимот професионалци со години се докажува на пазарот како успешна фирма која е посветена на квалитет во изработката и континуираност во работењето. Истовремено, големо внимание посветуваме на заштитата на животната средина со користењето на еколошки испитани материјали и постојано ги следиме најновите технолошки достигнувања во индустријата на градежните материјали. Сето ова ни овозможи да склучиме соработка со еминентни европски компании, производители на ПВЦ и алуминиумски профили и производи на дополнителна опрема за градежна столарија. Од самиот почеток соработуваме со германската компанија FORIS, која е меѓу лидерите во Европа за производство на ПВЦ профили, пред се во производството на еколошки стабилизираните профили. Модерните системи на профили ги користат придобивките од искуството и компетентноста во екструзионата технологија. Материјал за оковување на ПВЦ столаријата, исто така се користат од германските компании: Sigenia Aubi, Roto, KFV, Dr. Han.

Денес, со задоволство може да се пофалиме дека сме единствената компанија за производство на фасадна столарија од Македонија, која успеа да се естаблира на Шведскиот пазар уште од 2005 година.

Со изборот на нашите производ,вие избирате производи кои ги задоволија интернационалните стандарди за квалитет, иновација и еколошки стандарди.